KRIMIONLINE, KRIMI ZPRÁVY, KRIMI VIDEA, KRIMI PLUS

KRIMIONLINE.cz

KRIMI ZPRÁVY ONLINE

krimi zprávy

ČLÁNKY

Už se to s ním nedalo vydržet, řekla žena obžalovaná z vraždy manžela

"Po těch pětatřiceti letech se to s ním už nedalo vydržet. Mrzí mě to, ale stalo se a nedá se to vrátit," takovým způsobem se u soudu hájí Dagmar Gurňáková z Frýdku-Místku, jež loni v listopadu ubodala nožem svého invalidního manžela, který ji údajně celý život ponižoval a týral.


„Namluvil si mne, když mi bylo sedmnáct, byl o šest let starší. V roce 1976 jsme se brali, děti jsme neměli,“ řekla obžalovaná.

„Je to asi rok a půl, kdy se ve mně něco zlomilo, a začala jsem si vybavovat celý život, jaký na mě manžel byl a jak se mnou jednal. Pětatřicet let jsem si neuvědomovala, jak mne psychicky týral a jak si mne vychoval k obrazu svému. Já jsem mu pomáhala i poté, co před několika lety onemocněl a nemohl chodit. Vždycky měl navařeno, byl umytý, oholený a ostříhaný. Každý večer měl na stole pivo, rum a cigarety. Bez toho nemohl být. Jemu to ale nebylo vhod a pořád mě ponižoval a urážel,“ řekla obžalovaná. „Udělala jsem obrovskou chybu, že jsem se s ním už dávno nerozvedla,“ dodala.

Po útoku zemřel na místě

Manželství se rozhodla definitivně ukončit v noci na 24. listopadu, kdy v obývacím pokoji na svého muže vzala nůž. Podle státního zástupce Víta Legerského vraždou vyvrcholila dlouhodobá frustrace ze způsobu soužití. Manžela podle obžaloby nejprve bila pěstmi, kopala a nakonec se ozbrojila dlouhým kuchyňským nožem a bodla ho do levé části hrudníku.

„V důsledku bodného poranění plíce došlo u poškozeného k masivnímu krvácení do levé poloviny dutiny hrudní a k rozvoji krvácivého šoku, na jehož následky na místě během několika desítek minut zemřel,“ uvedl státní zástupce v obžalobě.

Vzala si prášky a zavolala záchranáře

Žena popřela, že by manžela kopala a bila, při výslechu u policie ale přiznala, že ho bodla. U soudu se však snažila svou vinu popírat. Řekla, že si pamatuje jen to, že manželovi vytáhla nůž z těla. Pak si vzala prášky a zavolala záchranku. Na útok si podle svých slov už nepamatuje, je prý ale možné, že se při fyzickém konfliktu bodl sám. „To proto, aby mi zničil život,“ řekla u soudu.

Hlavní líčení pokračuje výslechy svědků a soudních znalců, v průběhu tohoto týdne by mohl být vyhlášen rozsudek.


(Zdroj: Krimi Zprávy Frýdek-Místek)


krimi pátrání

PÁTRÁNÍ PO OSOBÁCH


ČORBA LADISLAV
* 18.3.1963 hledaný

DUCHOŇ KAREL
* 19.1.1990 hledaný

FILIP MIROSLAV
* 28.12.1955 pohřešovaný

ILIEVA MARIA METODIEVA
* 16.11.2007 hledaná

JANDOVÁ KATEŘINA
* 23.8.1991 hledaná

KMOCH PAVEL
* 8.6.1971 hledaný

LOKAJÍČEK LADISLAV
* 20.3.1999 hledaný

POPOVICI MARK
* 5.11.2018 pohřešovaný

RAETHER MICHAL
* 17.10.1986 pohřešovaný

RAKAŠ PATRIK
* 13.1.1993 hledaný

ŠIMKOVÁ KLÁRA
* 30.11.2006 hledaná

(Zdroj: Policie ČR www.policie.cz)

krimi zprávy

KRIMIONLINE.cz

Praha Brno Ostrava Plzeň Liberec Olomouc Ústí nad Labem České Budějovice Hradec Králové Pardubice Havířov Zlín Kladno Most Karviná Opava Frýdek-Místek Karlovy Vary Teplice Děčín Jihlava Chomutov Jablonec nad Nisou Přerov Prostějov Mladá Boleslav Česká Lípa Třebíč Třinec Tábor Znojmo Příbram Cheb Orlová Kolín Trutnov Písek Kroměříž Šumperk Vsetín Valašské Meziříčí Litvínov Uherské Hradiště Hodonín Český Těšín Břeclav Krnov Litoměřice Sokolov Nový Jičín